Over Dspc

OVER DSPC

Betrouwbaarheid en flexibiliteit voorop

DSPC werd in 1923 opgericht als Ijzergieterij De Sweemer en is nu meer dan 90 jaar actief als producent van gietwerk in lamelair, nodulair en gelegeerd gietijzer met stukgewicht van 0,1 kg tot 3,5 ton.
Ons gieterijpersoneel heeft veel jaren ervaring in het produceren van gietstukken voor onze diverse klanten in Europa en daarbuiten.

Recent breidde gieterij DSPC uit met de productie van bronzen stukken voor de glasvormindustrie. Hierdoor zijn we momenteel een van de snelst groeiende spelers op deze markt.

Weinig gieterijen hebben de capaciteit en installaties om zowel ferro- als bronsgietstukken te produceren zoals DSPC vandaag doet. Onze metallurgische medewerkers verrichten in-house analyse van alle smeltingen, zodat DSPC uw gietstukken produceert volgens uw metariaalspecificaties.
Alle processen verlopen in huis, van CAD-tekening, over modelmakerij tot het bewerkte eindstuk. Zo bereikt u een zeer korte low-cost doorlooptijd.

Onze kernwaarden waaronder betrouwbaarheid en een onuitputtelijke “klant-is-koning” houding, zorgen ervoor dat onze klanten een totale back-up en ondersteuning krijgen.
We reageren snel om te voldoen aan strikte leveringsschema’s of om niet-standaard stukken te produceren.

EXPORT

Onze klanten voor de industriële gietstukken situeren zich in Europa en daarbuiten. Bij de gietstukken voor de glasmalindustrie ligt de focus op tal van Europese landen waaronder Portugal, Frankrijk, Spanje, UK, Duitsland, Polen, Hongarije, Italië, Kroatië, … en daarbuiten.
Dankzij de hoogstaande technische kennis en een topkwaliteit product, kan een ruime markt worden aangesproken voor welke glasvorm dan ook.

DSPC heeft een centrale ligging en goede contacten met verschillende soorten transporteurs voor een efficiënte en economische distributie van al uw producten naar elk land in Europa of waar ook ter wereld.

HISTORIEK

OPSTART GIETERIJ

Lievin en Ernest startten de gieterij aan de Kop van de Vaart te Eeklo.

VERHUIS GIETERIJ

Verhuis naar een compleet nieuwe gieterij in de Jan Breydelstraat. Willy, derde generatie van de Eeklose gietersfamilie, werd geïntroduceerd in het bedrijf.

BEHEER DOOR WILLY

Na het overlijden van Ernest en Lievin staat Willy er alleen voor.

GROEI

In 1964 is de gieterij verdubbeld in grootte. Evolutie van handvormerij naar semi-geautomatiseerde producent van stukken voor riolerings en wegeniswerken.

UITBREIDING

Met Ernest (II) komt de 4e generatie in het bedrijf. Introductie van nieuwe technieken.

VERHUIS

Verhuis naar een nieuw complex aan de Industrielaan. Introductie van elektrische inductieovens voor een zuiverder en nauwkeurig eindproduct.

BRONS

Uitbreiding met gietstukken voor de glasvormindustrie.

NIEUWE GIETERIJ

Ingebruikname nieuwe gieterij met Omega vormlijn.

VRAAG
EEN OFFERTE

link